Tähtäimessä pysyvä elämäntapamuutos: 6 kuukautta LIFW-jäsenyyttä takana – osa 2/4

 —

Pysyvä elämäntapamuutos -blogisarja

Tämä on toinen osa Tähtäimessä pysyvä elämäntapamuutos –sarjaa. Lue tästä sarjan 1. osa, mikäli et ole vielä lukenut sitä! Sarjassa pidempiaikaiset LIFW tiimin jäsenet jakavat mietteitään ja neuvojaan pysyvän elämäntapamuutoksen saavuttamisesta. Sarjassa saat selville elämäntapamuutoksen tehneiden LIFW jatkoryhmäläisten haasteet, merkittävimmät tekijät, sekä saavutukset elämäntapamuutoksessa.

Ensimmäisessä osassa 3 kuukautta LIFW tiimin matkassa ollut Sari kertoi oman tarinansa!

     – 

Elämäntapamuutosta takana 6 kuukautta: Tarja Roivanen

Ensimmäisenä oman tarinansa jakaa upea LIFW jatkoryhmäläinen Tarja Roivanen. Hän osallistui LIFW nettivalmennukseen elokuussa 2016, eli LIFW taivalta on tällä hetkellä takana 6 kuukautta! Alla näet Tarjan kuuden kuukauden muutoksen, aivan upeaa työtä 🙂

 

 

“Jos esim. kahvin on juonut melkein 40 vuotta sokerilla ja maidolla, niin ei ole ihan helppoa sitä muuttaa.

 

Mitkä ovat olleet suurimmat haasteet elämäntapamuutoksen tekemisessä ja miten olet selvinnyt niistä?

Suurimmat haasteet alkuun liittyivät ruokavalion noudattamiseen. Sokerin ja maidon poisjättämiseen. Gluteenitonta ruokavaliota olin jo noudattanut keliaakikkona. Kun ikää on jo lähemmäs 50 vuotta, niin itselle on muodostunut jo tietyt rutiinit,  joiden muuttaminen on haasteellista. Jos esim. kahvin on juonut melkein 40 vuotta sokerilla ja maidolla, niin ei ole ihan helppoa sitä muuttaa. Päätin kuitenkin, että satsaan niin hyvään ja laadukkaaseen kahviin ja kaikkeen muuhunkin ravintoon, että en halua sitä pilata millään! Yllätyin positiivisesti miten nopeasti uudet rutiinit saa osaksi elämää. 

Oman perheen ruokailutottumukset muuttuivat samalla, kun valmistin paljon enemmän kasviksia.  Alun vastustuksen jälkeen tämä muutos on vaikuttanut koko perheen hyvinvointiin positiivisesti.  Työpaikalla sen sijaan saan edelleen epäileviä ja hiukan negatiivisia kommentteja ruokavaliostani,  GM:stä (Green Monster) ja eväistä,  joita tuon mukanani töihin. Pikkuhiljaa suhtautuminen on muuttunut, kun olen ollut entistä pirteämpi ja jaksavampi työkaveri.

 

“Tärkeää on ollut uskaltaa kokeilla rohkeasti uusia asioita, joista on saattanut ajatella, että tämä ei ehkä ole minun juttu, esim. avantouinti ja aamulenkit.

 

Mitkä asiat tunnistat sinulle tärkeimmiksi elämäntapamuutoksessa onnistumisessa?

Tärkeimpänä onnistumisessa pidän sitä, että muutokset ovat muodostuneet tärkeäksi osaksi normaaleja rutiineja. Esim. eväiden tekeminen töihin,  jotta ei tarvitse miettiä mitä päivän aikana söisi. GM:n tekeminen töihin mukaan joka päivä, pitää energiatason hyvänä, enkä tarvitse muita välipaloja. Aamu alkaa aina 5AM coffeella, joka on ollut pelastus, että herää hyvin ja jaksaa lähteä virkeänä aamulenkille tai kävelylle. Minun onnistumisen kannalta on ollut tärkeää vuorokausirytmin muuttaminen niin, että herään aina viimeistään puoli kuusi, jolloin aamurutiineille jää riittävästi aikaa. Menen myös nukkumaan nykyisin tuntia aiemmin ja nukun paremmin liikunnan lisäämisen ansiosta.

Tärkeää on ollut uskaltaa kokeilla rohkeasti uusia asioita, joista on saattanut ajatella, että tämä ei ehkä ole minun juttu, esim. avantouinti ja aamulenkit. Kuitenkin niiden tuoma hyvä olo on motivoinut jatkamaan ja innostanut kokeilemaan uusiakin juttuja. Ei voi tietää, mikä toimii itselle jos ei ensin kokeile sitä! Erityisen tärkeänä olen pitänyt sitä, että olen voinut jakaa näitä asioita muiden samanhenkisten ihmisten kanssa ja saanut kannustusta. 

“Paino on tippunut huomaamatta siinä sivussa.”

 

Avantokaan ei enään ole mörkö Tarjalle, päinvastoin!

 

Mitä olet saanut elämäntapamuutoksen myötä?

Elämäntapamuutoksen myötä olen saanut paremman itsetunnon, tunteen, että nimenomaan pystyn tekemään niitä muutoksia elämässäni ja pystyn nauttimaan elämästäni enemmän. 

LIFW haasteen alussa tavoitteena oli painon pudotus, mutta se menetti ensisijaisena tavoitteena merkityksen pian, kun huomasin miten hyvä olo tulee, jaksaminen lisääntyy ja voi henkisesti paremmin. Paino on tippunut huomaamatta siinä sivussa.

– 

Tarjan TOP 3 vinkkiä elämäntapamuutokseen tähtääville!

Kokeile rohkeasti uusia asioita. Ikä ei ole este kokeilla rajojaan ja tehdä uusia juttuja! ( Nimimerkillä 49 vuotta täyttävä ja jo mummi…) Aseta tavoitteet korkealle, mutta anna niiden toteuttamiselle aikaa. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!!! Etene pienin askelin, saat enemmän onnistumisen kokemuksia. Älä luovuta, jos tulee takapakkia. Niitä tulee kaikille!

 

Jatkoa tulossa!

Kiitos Tarja tarinasi jakamisesta, todella kullanarvoisia neuvoja. Olet aivan huikea ❤️ Inspiroivia mietteitä meille kaikille ajateltavaksi.

Seuraavaksi Tähtäimessä pysyvä elämäntapamuutos –blogisarja saa jatkoa, kun LIFW tiimiläisemme kertoo 12 kk elämäntapamuutoksestaan. Pysyhän siis matkassamme!

 


 

Eikö Lean in Five Weeks ole sinulle vielä tuttu? Voit lukea lisää valmennuksestamme painamalla tästä.

LIFW jatkoryhmäläinen: henkilö, joka on käynyt LIFW viiden viikon haasteen ja on jatkanut matkaansa LIFW pysyvä elämäntapamuutos –jatko-ohjelmaan.

Kirjoittajasta:

Blogisarjan kirjoittajana toimii Amanda Ng, joka vastaa mm. LIFW sosiaalisen median kanavista. 

Saanemme inspiroida sinua?

LIFW Instagramissa: @leaninfiveweeks

LIFW Facebookissa: Lean In 5 Weeks Challenge

Oletko sinä seuraava LIFW valmentaja?

Sinustako seuraava LIFW valmentaja?

Oletko sinä intohimoinen valmentaja, joka haluaa päästä pitkälle urallaan? Oletko valmis laittamaan itsesi likoon menestyksen vuoksi? Haluatko oppia lisää? Haluatko auttaa tuhansia ihmisiä kohti parempaa elämää osana LIFW valmennustiimiä?

LIFW valmennustiimiä: perustaja Tomi Kokko, valmentaja Joosua Visuri ja päävalmentaja Kristian Popov

Eli siis mitä?

Toimintamme laajenee kovaa vauhtia, ja siksi etsimme nyt intohimoisia valmentajia mukaan tiimiimme Helsingissä. Kasvumme on jyrkkää ja tarjoamme tällä hetkellä valtakunnan kovinta 5 viikon nettivalmennusta ihmisille, jotka haluavat korjata elämäntapansa ja päästä fyysisesti tiukkaan kuntoon. Tämän lisäksi tarjoamme Helsingissä Face-to-face ryhmätreenejä ja siihen liittyvää toimintaa, johon siis nyt haemme lisää intohimoisia valmentajia.

Lean in Five Weeks Challenge eli tuttavallisemmin LIFW, on yrityksemme nimi sekä Tomi Kokon Australiassa kehittämä valmennuskonsepti. Emme tarjoa mitään ihmeellisiä maitorahkadieettejä, vaan suitsimme oikeasti ihmisiä pysyvään kuntoon. Jo yli 7000 haasteen kävijää Suomessa kertoo, että ollaan jotain tehty oikein!

Tämän vuoksi haluat osaksi valmennustiimiä:

 1. Taattu jatkuva kehitys. LIFW kulkee kovaa vauhtia eteenpäin. Tämä tarkoittaa, että sekä yritys että tiimimme kehittyy kovaa vauhtia.
 2. Verkostot tulevaisuuttasi varten. Teemme jatkuvasti yhteistyötä maan parhaiden asiantuntijoiden, sivustojen ja yritysten kanssa. Pääset siis rakentamaan omia verkostojasi alan kovimpien tekijöiden kanssa, sekä tuomaan peliin jo olemassa olevat kontaktisi.
 3. Mahdollisuus auttaa tuhansia ihmisiä. Meillä on mahtava tiimi kasassa, joka puhaltaa yhteen hiileen, jotta pystymme oikeasti auttamaan tuhansia ihmisiä heidän elämäntyylissään.
 4. Inspiroidut ylittämään itsesi. Meille on yhteistä myös se, että haluamme päästä pitkälle sekä LIFW haasteen kanssa että yksilöinä. Meidän positiivinen “Jahtaa unelmiasi!” -energiamme tulee varmasti tarttumaan myös sinuun.

Entä mitä odotamme sinulta?

 • Intohimoa
 • Intohimoa
 • Intohimoa
 • Ammattimaisuutta
 • Oikeaa asennetta
 • Halua oppia lisää
 • “Kaikki peliin” -suhtautumista
 • Valmiutta tehdä kovaa duunia unelmien eteen
 • Kykyä ratkaista haasteita paineen alla
 • Kykyä sietää tiukkoja aikatauluja
 • “MAKE IT HAPPEN ” -asennetta!

Plussaa on!

 • Kokemus alalta on toki eduksi, mutta oikea asenne on kokemusta tärkeämpää!!
 • Mikäli olet jo rakentanut omaa henkilökohtaista brändiäsi.
 • Myynti-, markkinointi- ja PR-taidot.
 • Kyky esiintyä videoilla, seminaareissa sekä mediassa – iso plussa!
 • Halu ja kyky tuottaa hyvää sisältöä yhteisöllemme videoiden ja artikkeleiden muodossa – myöskin iso plussa.

Koulutuksesi

Liikunta-alan koulutus: Lisensoitu personal trainer, liikuntaneuvoja, liikuntaohjaaja tai muu alan koulutus.

Muuta..

Se, miten meidän mahdollinen yhteistyömme tulee toimimaan, katsotaan tapauskohtaisesti ja riippuu täysin siitä, missä mittakaavassa meidän visiomme kohtaavat.

Haluan vielä painottaa, että emme etsi “perus” PT:itä jotka kaipaavat lisää valmennustunteja. Teille toivon kaikkea hyvää, mutta haluan nyt kuulla valmentajista, jotka ovat valmiita ottamaan uudet haasteet vastaan avosylin, oppimaan uutta joka päivä, sekä valmiita laittamaan itsensä likoon. Tällä alalla vain 1% tulee pääsemään pitkälle ja haluan kuulla juuri sinusta, joka olet tuossa kategoriassa!

Aikataulu

Kun löydämme oikean henkilön, olemme valmiita aloittamaan yhteistyön kokeiluperiaatteella nopeallakin aikavälillä.

LIFW treeneissä on aina huikea tekemisen meininki ja ryhmähenki! Meidän tiimissä pääset todistamaan todellisia itsensä ylittämisiä 🙂

TÄTÄ SIIS TARJOLLA

Valmentaminen:

 • Olet osa inspiroivaa LIFW tiimiä
 • Kehityt valtavaa vauhtia
 • Saat vastuuta sekä pääset toteuttamaan itseäsi
 • Kaikki peliin!
 • Haemme valmentajia Helsingistä

Palkkaus:

 • Sopimuksen mukaan

Ohjeet hakuun

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi otsikolla  “HALUAN OLLA SEURAAVA LIFW VALMENTAJA!” osoitteeseen: rekry@leaninfiveweeks.com

Kerro itsestäsi, tavoitteistasi ja tuloksistasi. Kerro mitä olet saanut aikaan asiakkaillesi, suurimmista saavutuksistasi sekä mokistasi. Kerro sekä vahvuuksistasi että heikkouksistasi. Entä mikä on visiosi? Kuinka paljon olet valmis tekemään töitä sen eteen? Jaa linkki sivuillesi ja profiiliisi jos niitä löytyy. Mitä muuta? Kerro sinä! CV:n saa myös liittää, mutta se ei ole pakollinen.

Jos tunnet henkilön, joka voisi olla sopiva LIFW tiimiin, jaa tämä viesti hänelle että täällä olisi mahtava mahdollisuus.

Looking forward to the applications!!

Saatuamme hakemuksesi, vastaamme sinulle henkilökohtaisesti mikäli pääsit jatkoon.

Jatka lukemista

Tähtäimessä pysyvä elämäntapamuutos: LIFW jatkoryhmäläiset kertovat omista poluistaan 1/4

 

Mitä tarkoittaa pysyvä elämäntapamuutos?

Mikä on tämä mystinen elämäntapamuutos, johon näyttävät pystyvän ainoastaan supervoimia omaavat yksilöt? Kuka ei haluaisi löytää itselleen sopivaa elämäntapaa, joka tukee omia tavoitteita ja antaa virtaa päivästä toiseen – ainaisen diettaamisen sijasta? Muutoksen alkuun laittaminen tuntuu entistäkin haasteellisemmalta, kun väsymys, arki ja stressi painavat päälle… Ulkoapäin saattaa näyttää siltä, että elämäntapamuutos tarkoittaa supertiukan dieetin ylläpitämistä, loputonta energisyyttä ja tiukkoja treeniaikatauluja ympäri vuoden – mutta onko se näin? Ehkä asia ei olekaan ihan sitä, miltä se aluksi saattaa näyttää. Vinkkinä: et tarvitse onnistumiseen kituuttamista, vippaskonsteja tai ihmepillereitä. Annas, kun avaamme asiaa.

 

“Pysyvään elämäntapamuutokseen ei ole myöskään olemassa valmista reseptiä mittayksiköineen, jota noudattamalla pääsee suoraan maaliin.”

 

Paljastamme sinulle salaisuuden: elämäntapamuutokseen pystyy kuka tahansa silloin, kun löytää itselleen toimivan kokonaisuuden – mukaanlukien juuri sinä! Sen ei ole tarkoitus olla hampaiden kiristelyä ja suuria määriä treenejä kaiken kiiren keskellä, vaan toimintapoja, joita pystyt ylläpitämään ympäri vuoden. Pysyvään elämäntapamuutokseen ei ole myöskään olemassa valmista reseptiä mittayksiköineen, jota noudattamalla pääsee suoraan maaliin. Sen sijaan, kannustamme sinua olemaan rohkea ja ottamaan sen ratkaisevan ensimmäisen askeleen kohti omaa (ja läheistesi!) hyvinvointia – mikä on pahin menetyksesi, jos homma ei toimikaan? Nimittäin, voithan aina palata takaisin vanhaan.

Monesti kuullaan erilaisten valmentajien näkökulmasta vinkkejä pysyvään elämäntapamuutokseen. Niinpä niin, helppoahan se on, kun on valmiiksi hyvässä kunnossa ja urheillut koko nuoren ikänsä..  Mutta entä, jos kuulisit sellaisten henkilöiden tarinoita, jotka ovat olleet samassa tilanteessa kuin sinä itse, ja löytäneet itselleen toimivan elämäntyylin? Meidän Lean in Five Weeks -yhteisö on täynnä upeita ihmisiä, jotka ovat löytäneet (tai ovat ainakin oikealla tiellä!) itselleen toimivan elämäntavan ja kääntäneet elämänsä ylösalaisin. Halusimme antaa heille puheenvuoron, sillä he tietävät parhaiten, millaista on lähteä elämäntapamuutokseen.

Tulemme johdattamaan sinut seuraavina viikkoina LIFW jatkoryhmäläistemme elämäntapamuutospoluille. Sarjassa saat selville elämäntapamuutoksen tehneiden LIFW jatkoryhmäläisten haasteet, merkittävimmät tekijät, sekä saavutukset elämäntapamuutoksessa. Tähtäimessä pysyvä elämäntapamuutos –blogisarja kertoo, miltä elämäntapamuutos näyttää, kun takana on 3kk, 6kk ja 12kk uutta elämäntyyliä. Tämä on sarjan ensimmäinen osa, jossa ihana Sari Knuutinen kertoo omasta matkastaan!

 

Elämäntapamuutosta takana 3 kuukautta: Sari Knuutinen

Ensimmäisenä oman tarinansa jakaa nykyinen LIFW jatkoryhmäläinen Sari Knuutinen. Hän osallistui LIFW nettivalmennukseen lokakuussa 2016, eli tällä hetkellä taivalta on kertynyt hänellä 3 kuukautta! Alla näet Sarin kolmen kuukauden muutoksen, joka on numeroissa noin 5 kg verran. Muutos on kuitenkin paljon muutakin, kuin pelkkiä numeroita. Lue alta Sarin elämäntapamuutospolku, niin saat selville.

 

 

“Toinen epävarmuustekijä liittyi myös liikuntaan, eli miten kerkiän tehdä treenit.”

 

Mitkä ovat olleet suurimmat haasteet elämäntapamuutoksen tekemisessä ja miten olet selvinnyt niistä?

Ensimmäiseksi suurimmaksi haasteeksi tähän elämäntapamuutokseen ajattelin olevan ikäni ja siihen liittyen, että kuinka kovia treenit ovat. Ylipainoa oli, ja liikuntakin oli ollut viimeisen vuoden ajan lähinnä golfin pelaamista, joten en ollut varma pystynkö enää kovaan liikuntaan. Liikunnan aloittamisesta selvisikin hienosti, koska eritasoisille liikkujille oli erilaisia treenejä ja kelloa vastaan piti taistella. Toinen epävarmuustekijä liittyi myös liikuntaan, eli miten kerkiän tehdä treenit. Sekin meni lopulta hienosti, koska ensimmäiseen viiteen viikkoon en tainnut tehdä yhtään treeniä salilla, sillä kaikki pystyi tekemään kotona. Nyt muuten treenaan lähes päivittäin salilla, enkä ymmärrä miksi muka en aiemmin sinne mitenkään kerinnyt. ☺

 

“Minä tarvitsin ryhmän tuen ehdottomasti, muuten tämä projekti olisi jäänyt taas muutamaan viikkoon.”

 

Mitkä asiat tunnistat sinulle tärkeimmiksi elämäntapamuutoksessa onnistumisessa?

Kaikkein tärkein asia tämän muutoksen onnistumisessa oli miehen tuki, eli hän syö samat ruuat ja tekee ruokaa, mikä on minulle ok. Toinen on se, että alusta saakka ajattelin tätä elämäntapamuutoksena, eli tein aina oikeaa ruokaa, enkä vaan heittänyt lautaselle jotakin mikä on ok. Liikunnan aloitin sellaisilla määrillä, että ainakin sellaiset voin pitää yllä, vaikka olisi vähän kiireempääkin. Tosin nyt, kun kunto on parempi, tekee mieli liikkua enemmän ja niin teenkin. Niin ja sitten se kolmas erittäin tärkeä asia on tämä aivan mielettömän hieno ryhmähenki. Minä tarvitsin ryhmän tuen ehdottomasti, muuten tämä projekti olisi jäänyt taas muutamaan viikkoon. On ihan mahtavaa, kun voi seurustella tästä aiheesta sellaisten ihmisten kanssa, joilla on samanlainen projekti meneillään omassa elämässä.

Sari oli viiden viikon LIFW haasteen aikana aivan huikea tsemppari ja voimavara ryhmässä! Kuuntele tästä Sarin terveiset, jotka hän lähetti LIFW valmennusryhmälle haasteen päätösjuhlapäivänä.

 

“Lisäbonuksena vaatekoko on pienentynyt, iho on tullut kuulaaksi yms.”

 

Mitä olet saanut elämäntapamuutoksen myötä?

Elämäntapamuutos on tuonut minulle todella paljon. Ihan ykkösenä jaksaminen, iloisuus ja positiivisuus. Lisäbonuksena vaatekoko on pienentynyt, iho on tullut kuulaaksi yms.

Tällä hetkellä menen taas vähän tiukemman kaavan mukaan niin ruokailun, kuin liikunnan suhteen. Talven pimeä aika menee näin hienosti ja kun kevät koittaa, niin toivottavasti kehonhallinta on liikunnan ja painon tippumisen myötä parantunut ja golfpallo lentää kauniissa kaaressa pidemmälle ja tarkemmin kuin viime kesänä!

 

Jatkoa tulossa!

Ensinnäkin, kiitos Sari oman tarinasi jakamisesta. Ennakkoluuloton asenteesi ja motivaatiosi inspiroi koko LIFW tiimiä, sekä muita tarinasi lukijoita ❤️ 

Seuraavaksi Tähtäimessä pysyvä elämäntapamuutos –blogisarja saa jatkoa, kun LIFW tiimiläisemme kertoo 6 kk elämäntapamuutoksestaan. Pysyhän siis matkassamme!

 

———————————————

 

Eikö Lean in Five Weeks ole sinulle vielä tuttu? Voit lukea lisää valmennuksestamme painamalla tästä.

LIFW jatkoryhmäläinen: henkilö, joka on käynyt LIFW viiden viikon haasteen ja on jatkanut matkaansa LIFW pysyvä elämäntapamuutos –jatko-ohjelmaan.

 

Kirjoittajasta:

Blogisarjan kirjoittajana toimii Amanda Ng, joka vastaa mm. LIFW sosiaalisen median kanavista. 

 

Saanemme inspiroida sinua?

LIFW Instagramissa: @leaninfiveweeks

LIFW Facebookissa: Lean In 5 Weeks Challenge

 

RESEPTI: Kivat kukkakaalipihvit

Kukkakaali, tuo ihana ja monipuolinen kasvis, josta saa tehtyä vaikka mitä, pizzapohjasta pihviin!

Tein jo toista kertaa näitä kukkakaalipihvejä, sillä nämä ovat niin helppoja ja hyviä.

Maltti on valttia tässäkin hommassa, sillä pihvit hajoavat todella helposti, jos kääntämisen kanssa hätäilee. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut psylliumia, mutta tänään lisäsin sitä vähän sekaan, niin pihvit pysyivät paremmin ehjinä. Ei kannata myöskään tehdä pihveistä liian isoja, sillä pienet ovat helpompia kääntää.

Meillä lapsetkin tykkäsivät näistä kovasti!

Kivat Kukkakakaalipihvit n. 15 kpl

1 kukkakaali raastettuna muruseksi (Tupperwaren yrttisilppuri on tähän hyvä jos semmoinen löytyy)
2 munaa
1/2 tl psylliumia
2 sipulia pieneksi pilkottuna
1 valkosipulinkynsi pieneksi pilkottuna
0,5 tl Herbamare yrttisuolaa

Valmistus: Sekoita kaikki ainekset ja anna hetken tekeytyä, paista voissa keskilämmöllä 4-5min/puoli

Toivottavasti maistuu 😊
– Heli

LIFW lokakuun haasteiden huikeat tulokset!

Syksyn ja lähestyvän talven synkkyydestä ei ollut tietoakaan, kun pääsimme seuraamaan LIFW lokakuun haasteiden huikeaa meininkiä. Lokakuun nettihaaste sekä Helsingin Face-to-face ryhmät olivat jälleen pullollaan energiaa, motivaatiota, hyvää fiilistä ja yhteishenkeä! Mitä lokakuussa sitten saatiin aikaiseksi?

Lokakuun LIFW haastelaisten tuloksia:

Painoa tippui yhteensä: 315,5 kg
Senttejä lähti yhteensä (lantion ja vyötärön alueelta):839,7 cm
Muutos lantion ympäryksessä keskimäärin: -3,3 cm
Muutos vyötärön ympäryksessä keskimäärin: -5,2 cm
Kunto kohosi keskimäärin: 37,1%

(Meille tulostensa ilmoittaneiden keskiarvot ja summat.)

Lean In Five Weeks haasteissa ei ole kyse ihmedieetistä, jossa karistetaan kiloja poppaskonstein eikä haasteessa tarvitse nähdä nälkää. Viiden viikon aikana ei punnita ruokia, tuijoteta vaakaa tai lasketa kaloreita. Syödä saa, ja ruoasta saa nauttia. Haasteessa pyritään kohti pitkäaikaista ja pysyvää elämäntapamuutosta kuuntelemalla oman kehon tarpeita.

LIFW haaste sopii kaikille ja kaikenikäisille, kunnosta tai taustasta riippumatta. Salijäsenyyttä ei ole pakko hankkia, sillä treenit on helppo missä vain ja milloin vain – koska se itselle parhaiten sopii, ulkona tai vaikkapa omassa olohuoneessa. Jokaisen on helppo suorittaa tehokkaat, nopeat ja yksinkertaiset treenit oman kunnon mukaan. Useassa haasteessa tiimiläiset ovat lisäilleet ahkerasti treenikuviaan myös ryhmän yhteiseen Facebook -ryhmään, josta kaikki saavat tarpeen tullen tsemppiä omiin suorituksiin. Ryhmässä on mielettömän kannustava ilmapiiri, jossa jaetaan myös ajatuksia omasta edistymisestä matkan varrella.

Facebookiin perustettu ryhmä tiimiläisille on osoittautunut huikeaksi tsemppiviestien ja ajatusten tyyssijaksi. Facebookissa jaetaan ahkerasti ajatuksia, fiiliksiä, treenivinkkejä, kysymyksiä ja ruokareseptejä. Facebookin ryhmästä moni on saanut tsemppiä ja kannustusta muilta haasteiden ja pienten esteiden vastaantullessa, ja siitä on yhteishengellä jatkettu taas täysillä eteenpäin. Mikä on hienompaa, kuin tsempata kaveria ja tehdä homma yhdessä alusta loppuun? Tässä muutamia fiiliksiä viiden viikon matkanvarrelta!

Koska yhdessä tekeminen on kaikkein parasta, niin on mahtavaa nähdä myös livenä näitä kaikkia rohkeita haasteen vastaanottajia ja siksi myös lokakuun LIFW haastelaisille järkättiin päätöskemut Helsingissä! Ihan huippua porukkaa oli taas paikalla! Iso kiitos kaikille, jotka tulitte paikalle ja kiitos teillekin, jotka olitte hengessä mukana, vaikka ette paikalle päässeet 🙂

Koko LIFW-tiimi kiittää, kumartaa ja onnittelee huikeasta duunista kaikkia lokakuun haastelaisia! Täytyy jälleen todeta, että on ollut huikeaa kulkea tätä viiden viikon matkaa teidän kanssa ja me ollaan todella ylpeitä teistä, että uskalsitte haastaa itsenne ja lähditte mukaan. Ihan huikeaa, saatte olla ylpeitä itsestänne!

Lämmin kiitos vielä koko lokakuun tiimille ympäri Suomea ja muuta maailmaa! Teidän kaltaisten tyyppien kanssa on mieletöntä tehdä hommia uskomattoman kovalla asenteella ja meiningillä! Tästä vain suunta on ylöspäin! 🙂

Jos sinulla heräsi mielenkiinto ja halu voida hyvin, olla energisempi ja jaksaa arjessa, niin vuoden 2017 ensimmäinen LIFW nettivalmennus alkaa 16.1.2017, joten klikkaa itsesi mukaan nettivalmennukseen täällä: https://www.leaninfiveweeks.com/nettivalmennus/

Tätä et halua missata, haasta itsesi ja vinkkaa mukaan myös kaveri tai puoliso, let’s do this!

RESEPTI: Simppeli kanapata

Tämä on meidän perheen ja aika monen tiimiläisen lemppari arkiruoka, niin helppo ja nopea eikä tässä voi epäonnistua, mausteilla tästä saa aina eri makuista. Itse laitan aina garam masalaa, jauhettua juustokuminaa  ja kurkumaa, ne tuo niin hyvää makua ja väriä, jos lapset eivät söisi samaa ruokaa, laittaisin rutkasti chiliä ja cayennea mukaan. Talvea kohti kun mennään, tämä ruoan mausteisuus lämmittää sisäisesti!

Tarjoile pata esimerkiksi basmatiriisin, kukkakaaliriisin, kikhernepastan tai juuresmuussin kanssa 😊

simppeli-kanapata

SIMPPELI KANAPATA

 • 400g broilerin minuuttipihvejä/sisäfileitä
 • 3 dl paseerattua tomaattia
 • 2 dl kookosmaitoa
 • 1 suippopaprika pilkottuna
 • 1 sipuli
 • 1 valkosipulinkynsi
 • Voita/kookosöljyä/gheetä
 • Mausteina (n. 1tl kaikkia) curry, kurkuma, jauhettu juustokumina, mustapippuria myllystä, herbamare, paprikajauhe, garam masala

Sulata padassa/pannussa voi/kookosöljy/ghee ja pyörittele haluamiasi mausteita sulaneessa rasvassa hetki, lisää kanat, paprikat, sipulit, paseerattu tomaatti ja kookosmaito, hauduta uunissa tai liedellä n. 20min kunnes kana on kypsää.

Maukasta viikonloppua!

-Heli

RESEPTI: Ne paremmat kananugetit

Kananugetit on yksi niistä tuotteista, joita en ole itse koskaan ostanut kaupasta, sillä niiden sisällysluettelo on jotain niin karmivaa, että aina on löytynyt parempi vaihtoehto.

Kana on kuitenkin ihanaa friteerattuna, niin jotain täytyi keksiä kun en (onneksi) omista rasvakeitintä! Tein kalapuikkoja ja siitä sain ajatuksen kokeilla samaa panerointia kanaan, ja tämä osoittautui kuningasideaaksi! Näitä saa paistaa meidän köörille kilon ja kaikki menee siltä istumalta!  

Näitä voit dipata vaikka itse tehtyyn majoneesiin.

Olen saanut näistä paljon palautetta tiimiläisiltä, että lapset ovat kehuneet paremmiksi kuin kaupan nugetit, se lämmittää mieltä 😊 ❤

kananugetit

KANANUGETIT

350 g ohuita fileepihvejä (Kariniemen minuuttipihvit tai vastaavanlaisia)

1 muna

oliiviöljyä, mausteita

1 dl pofiber perunakuitua

2 dl mantelijauhetta

Voita tai gheetä (kirkastettua voita) paistamiseen

Pilko kanat ja pyörittele oliiviöljyssä ja haluamissasi mausteissa, pyörittele maustetut kanat kananmunassa ja pofiber/mantelijauhe seoksessa ja paista gheessä kunnes ovat kullankeltaisia.

MAJONEESI

1 muna

2,5 dl mietoa oliiviöljyä (Bertolli hedelmäinen)

2 valkosipulin kynttä

0,5 rkl dijon sinappia

0,5 rkl valkoviinietikkaa

2-3 rkl sitruunanmehua

mustapippuria

suolaa

Mausta halutessasi kurkumalla, currylla ym. mausteella!

– Laita kaikki korkeaan kapeaan astiaan ja sauvasekoitin pohjaan ja hiljalleen hurrutellen nosta

– Laita jääkaappiin tekeytymään, jotta maut tasaantuvat

 

kananugetit2

Toivottavasti sinun perheessä paistuu ja maistuu tästä lähtien paremmat nugetit! 

-Heli

Kuinka kovaa pitäisi treenata?

Yhä useampi aloittaa säännöllisen liikunnan harrastamisen, mutta monelle treenaajalle on kuitenkin epäselvää miten usein pitäisi treenata ja miten rankkoja treenien pitäisi olla. Fyysisessä harjoittelussa tarkoituksena on stressata kehoa, jotta se voisi palautumisen jälkeen vahvistua ja sopeutua suoriutumaan paremmin sille asetetuista haasteista. Puhutaan superkompensaatiosta, joka tarkoittaa ylikorjantumista treenin jälkeen.

Mitä tarkoittaa ylikorjaantuminen?

Käytännössä maallikon silmin ylikorjaantuminen tarkoittaa sitä, että kovan treenin jälkeen kroppa ei olekaan vahvempi kuin ennen treeniä. Voit kokeilla tätä käytännössä: Suorita LIFW treeni Burner400 niin nopeasti kuin pystyt. Tee liikkeet täydellä liikeradalla ja puhtaalla tekniikalla – jokainen toisto. Huilaa 1 tunti. Tee Burner400 uudestaan, samalla liikelaajuudella ja tekniikalla – jokainen toisto. Paransitko aikaa? Mikäli paransit, niin…

 1. Olet joko himmaillut ensimmäisessä Burnerissa, etkä antanut kaikkeasi tai…
 2. Olet Crossfit ylijumala, jolla on ääretön überkunto.

Tämän jälkeen kuitenkin kuolevaisena ensin syöt ja lepäät ja jatkat siten seuraavat kolme päivää. Kolmen päivän päästä teet uudestaan Burnerin – tällä kertaa ennätysajat paukkuen. Voilá! Ylikorjaantuminen, eli superkompensaatio on tapahtunut.

Kuvittele olevasi luolamies tai nainen, joka juoksee karkuun sapelihammastiikeriä henkensä edestä. Stressihormoni kortisoli iskee ja pakene tai taistele -moodi menee päälle. Annat kaikkesi ja ehdit juuri ja juuri kiipeämään puuhun turvaan. Selviät juoksukilpailusta voittajana ja nälkäinen tiikeri lähtee tiehensä. Hetken päästä kiipeät alas. Olet vapaa etsimään ruokaa ja valmis palaamaan kotiluolaasi lepäämään. Koska stressitasosi laskevat, adaptoituu keho positiivisesti. Ensi kerralla aiot olla nopeampi ja vahvempi, jotta vältät tällaisen ”läheltä piti” -tapauksen. Mikäli sapelihammastiikeri olisi päättänyt jäädä puun juurelle vaanimaan, kehosi jatkaisi stressitilassa olemista. Selviytymismekanismi iskisi ja antaisi käskyn kropallesi varastoida rasvoja tulevan varalle ja alkaa käyttää lihaskudosta energiaksi.

Toisin sanoen, jos annat treenissä kovan ärsykkeen, laskee suoritukykysi heti treenin aikana ja jälkeen. Vähän kuin jo 10 000 vuotta sitten, vaikkakaan silloin vastassa eivät olleet kahvakuulat tai pururadalla vastaan tulevat sauvakävelijät.

Jos et syö treenin jälkeen tai jos jatkat treeniä pitkään, stressihormonia eli kortisolia muodostuu lisää. Vasta syötyäsi anabolinen hormoni nimeltä insuliini iskee ja käynnistää rakentavan tilan elimistössäsi. Tällöin elimistön korjaantuminen käynnistyy. Myöhemmin kun menet nukkumaan, myös muita positiivisia rakentavia reaktioita tapahtuu kehossasi ja korjaantuminen jatkuu.

krisu-kahvakuula-sivu

Miten tämä liittyy sinuun?

Jos et kehity treenissä, joko ärsyke ei ole ollut riittävä tai et ole ehtinyt palautumaan riittävästi. Kuormittamista voi tehdä monella eri tavalla, eikä välttämättä yksi kova Burner ja uusintasuoritus kolmen päivän päästä paranna aikaa loputtomiin. Keho saavuttaa aikanaan tasapainotilan ja sitten onkin uuden ärsykkeen paikka. Kehittyminen jatkuu sopivan levon ja ravitsemuksen kautta. Kuormittamisen tiheyttäkin voidaan säätää. Tällöin treenataan useammin ja pidetään palauttavia jaksoja. Esim. kova treeniviikko – palauttava viikko -mallilla. Mutta tähänkin pätee se, että jos et palaudu jossakin kohtaa riittävästi, jatkaa elimistön kuormitustila sukeltamista alaspäin.

Mikä se kovatehoinen treeni?

Sopiva ärsyke voi sohvaperunalle olla sohvalta nouseminen ja Burner100 tekeminen. Samaan aikaan enemmän treenaavalle jopa Burner400 saattaa olla vain mukava lisätreeni ja ärsyke päätreenien lisäksi. Se voi olla myös kaikkea tältä väliltä. Sanonta “oman kunnon mukaan” todellakin pätee superkompensaatiossa ja silloin kun haetaan kehittävää ärsykettä. Mukavuusalueelta pitää poistua, eli ainakin nousta ylös sieltä sohvalta!

Vaikka ongelmana ovat nykyisin sohvan lisäksi mm. kännykät ja televisio ja passiivisuus ylipäätänsä, voi kehityksen esteenä voi olla myös liiallinen jatkuva kuormitus ja heikko palautuminen. Palautumista heikentävät esimerkiksi liian vähäinen ravitsemus, uni sekä ulkopuolinen stressi. Tässä kohtaa enempi ei ole siis todellakaan ole parempi! Lupaan että kehosi pitää muutoin kiinni viimeisistäkin varastorasvoistaan. Tarkoituksena ei ole mennä nollasta sataan heti. Kehityt itse asiassa nopeammin ja tehokkaammin kun menet nousujohteisesti ja uskallat myös levätä. Toisaalta jos taas olet mukavuusalueella liikkuja: hyvä että liikut, mutta pidemmän päälle et saavuta potentiaalista kehitystä kunnon nousussa, treenituloksissa tai kehonkoostumuksen parantamisessa, kuten lihasmassan kasvattamisessa ja rasvaprosentin pudottamisessa.

Jos sanoisin että pienemmällä vaivalla ja oikealla ärsykkeellä, levolla ja ruokavaliolla kehittyisit paremmin ja rasva lähtisi sulamaan tehokkaammin, niin uskoisitko?

tuomikirkon-portaat

Miten testata omaa kuntokäyrä?

Tässä on aika simppeli resepti auttamaan oman kehosi tuntemusta ja nostamaan kuntoa.

– Tee 2 kovatehoista LIFW ”kaikki peliin” ja ”oman kunnon mukaan” tyylistä HIIT -treeniä viikossa. Treenit ovat koko kropan lihaskuntotreenejä kehonpanolla, kahvakuulalla ja/tai lisäpainoilla. Valitse treenisi ja pitäydy niissä hetki. 

– Sprinttaa x1 viikossa ja anna kaikkesi. Jos et pysty sprinttaamaan juosten, tee sprinttitreeni esimerkiksi soutulaitteella.

– Treeniaika 20 min riittää + lämmittelyt ja jäähdyttelyt.

– Kikkailut sikseen! Et tarvitse eristettyjä hauiskääntöjä. Sen sijaan anna kaikkesi leuanvedossa tai kyykyissä. Keskity perusliikkeisiin, jossa työskentelee mahdollisimman monta lihasta. Viidellä liikkeellä katat kaikki kehosi lihakset. Tällainen on esim. Burner400 -treeni.

– Vaihda ärsykettä joka 6. viikko.

– Huolla kroppaa säännöllisesti alku- ja loppulämmittelyissä, 1x viikossa omatoimisella hieronnalla sekä liikkuvuutta toiminnallisilla venytyksillä.

– Jos haluat liikkua enemmän, erittäin hyvä, niin pitääkin liikkua, mutta älä ainoastaan ”kaikki peliin” HIIT -menetelmällä. Käy lisäksi lenkillä, uimassa, pyöräilemässä ja keskity enemmän keskivartalon harjoitteluun tai siihen ojentajan pitkään päähän, jos on ihan pakko ja luulet sen auttavan kehittymistäsi.

– Kokeile 5 viikkoa ja seuraa tarkasti kehittymistäsi. Paranevatko tietyissä liikkeissä ajat, toistot ja painot? Jos paranevat, on superkompensaatio saavutettu ja kehittyminen jatkuu. Jatka samaan malliin, mutta muista välillä vaihtaa hieman ärsykettä. Jos tulokset eivät parane, ota muutama askel taaksepäin, lepää aktiivisesti pidempään ja testaa sen jälkeen uudelleen.

Antoisia treenihetkiä ja aktiivisia lepopäiviä!

//Coach Krisu
Kristian Popov on LIFW F2F Helsingin päävalmentaja, Personal Traineri ja entinen kymmenottelija.

RESEPTI: Kahden raaka-aineen suussasulava jäätelö

Mmm.. On sunnuntai ja pieni hemmotteluhetki olisi paikallaan ennen uuden viikon alkua. Päässä lyö jälleen kuitenkin tyhjää, sillä mieleen ei juolahda yhtäkään helppoa reseptiä, johon löytyisi ainekset valmiina…

Ikinä ei ole liikaa reseptejä, jotka on helppo ja nopea tehdä – eivätkä sisällä kukkarolle kalliita raaka-aineita. Voimme kuitenkin taata, että tätä herkullista (maidotonta ja gluteenitonta) jäätelöä helpompaa herkkua on vaikea löytää, sillä tarvitset jäätelön tekemiseen ainoastaan kaksi raaka-ainetta ja noin 5 minuuttia valmisteluaikaa!

 

banaanija%cc%88de-4

Taivaallinen banaanijäätelö kahdelle

 • 3 kpl kypsää banaania
 • 1-2 dl puolukoita (tai muita marjoja)
 • (ripaus suolaa)
 1. Pilko banaanit pakastuksen kestävään astiaan ja laita pakastimeen niin kauaksi aikaa, kunnes banaanit ovat jäätyneet (vaatii noin 5h).
 2. Ota pakastuneet banaanit ulos ja laita ne blenderiin (tai kulhoon, jos käytät sauvasekoitinta). Aloita blendaamalla varovaisesti,
 3. Muussaa banaaneja, kunnes koostumus on pehmeää eikä sisällä sattumia jäisistä banaaneista (saatat joutua irroittamaan banaanin palasia blenderin/sauvasekoittimen terästä, sillä ne saattavat jäädä kiinni)
 4. Lisää joukkoon puolukat tai muut marjat sekä halutessasi ripaus suolaa
 5. Nauti hyvässä seurassa!

Reseptiä on helppo muokata: voit korvata marjat esim. raakakaakaojauheella (1-2 rkl) tai lakritsijuurijauheella (n. 2 tl)!

Nautinnollisia jäätelöhetkiä!

 

banaanija%cc%88de

 

LIFW elokuun haasteiden inspiroivat tulokset!

Kesä alkaa todella olla takana päin, kun joka aamu herätessä nenänpäätä kutkuttelee aina vain kirpeämpi syysilma. Mikäs sen ihanampi lenkkikeli, kuin upeat, ruskaiset maisemat auringonpaisteessa, mutta heittäydytään hetkeksi takaisin lämpimään elokuuhun. Elokuun nettihaaste sekä Helsingin Face-to-face ryhmät olivat jälleen pullollaan energiaa, motivaatiota, hyvää fiilistä ja yhteishenkeä! Mitä elokuussa sitten saatiin aikaiseksi?

Elokuun LIFW haastelaisten tuloksia:

Painoa tippui yhteensä: 579,6 kg
Senttejä lähti yhteensä (lantion ja vyötärön alueelta): 1302,1  cm
Muutos lantion ympäryksessä keskimäärin: 3,3 cm
Muutos vyötärön ympäryksessä keskimäärin: 4,9  cm
Kunto kohosi keskimäärin: 34,67  %

(Meille tulostensa ilmoittaneiden keskiarvot ja summat.)


lelo_2

Lean In Five Weeks haasteissa ei ole kyse ihmedieetistä, jossa karistetaan kiloja poppaskonstein eikä haasteessa tarvitse nähdä nälkää. Viiden viikon aikana ei punnita ruokia, tuijoteta vaakaa tai lasketa kaloreita. Syödä saa, ja ruoasta saa nauttia. Haasteessa pyritään kohti pitkäaikaista ja pysyvää elämäntapamuutosta kuuntelemalla oman kehon tarpeita.

LIFW haaste sopii kaikille ja kaikenikäisille, kunnosta tai taustasta riippumatta. Salijäsenyyttä ei ole pakko hankkia, sillä treenit on helppo missä vain ja milloin vain – koska se itselle parhaiten sopii, ulkona tai vaikkapa omassa olohuoneessa. Jokaisen on helppo suorittaa tehokkaat, nopeat ja yksinkertaiset treenit oman kunnon mukaan. Useassa haasteessa tiimiläiset ovat lisäilleet ahkerasti treenikuviaan myös ryhmän yhteiseen Facebook -ryhmään, josta kaikki saavat tarpeen tullen tsemppiä omiin suorituksiin. Ryhmässä on mielettömän kannustava ilmapiiri, jossa jaetaan myös ajatuksia omasta edistymisestä matkan varrella.


Facebookiin perustettu ryhmä tiimiläisille on osoittautunut huikeaksi tsemppiviestien ja ajatusten tyyssijaksi. Facebookissa jaetaan ahkerasti ajatuksia, fiiliksiä, treenivinkkejä, kysymyksiä ja ruokareseptejä. Facebookin ryhmästä moni on saanut tsemppiä ja kannustusta muilta haasteiden ja pienten esteiden vastaantullessa, ja siitä on yhteishengellä jatkettu taas täysillä eteenpäin. Mikä on hienompaa, kuin tsempata kaveria ja tehdä homma yhdessä alusta loppuun? Tässä muutamia fiiliksiä viiden viikon matkanvarrelta!

Koska yhdessä tekeminen on kaikkein parasta, niin on mahtavaa nähdä myös livenä näitä kaikkia rohkeita haasteen vastaanottajia ja siksi myös elokuun LIFW haastelaisille järkättiin päätöskemut Helsingissä! Ihan huippua porukkaa oli taas paikalla! Iso kiitos kaikille, jotka tulitte paikalle ja kiitos teillekin, jotka olitte hengessä mukana, vaikka ette paikalle päässeet 🙂

Koko LIFW-tiimi kiittää, kumartaa ja onnittelee huikeasta duunista kaikkia elokuun haastelaisia! Täytyy jälleen todeta, että on ollut huikeaa kulkea tätä viiden viikon matkaa teidän kanssa ja me ollaan todella ylpeitä teistä, että uskalsitte haastaa itsenne ja lähditte mukaan. Ihan huikeaa, saatte olla ylpeitä itsestänne!

Lämmin kiitos vielä koko elokuun tiimille ympäri Suomea ja muuta maailmaa! Teidän kaltaisten tyyppien kanssa on mieletöntä tehdä hommia uskomattoman kovalla asenteella ja meiningillä! Tästä vain suunta on ylöspäin!

Ja nyt hoi sinä, joka haluat saavuttaa tämänkaltaisen elämäntapamuutoksen, voida hyvin, olla energisempi ja jaksaa arjessa, niin vuoden 2017 ensimmäinen LIFW nettivalmennus alkaa 16.1.2017, joten klikkaa itsesi mukaan nettivalmennukseen täällä: https://www.leaninfiveweeks.com/nettivalmennus/

Tätä et halua missata, haasta itsesi ja vinkkaa mukaan myös kaveri tai puoliso, let’s do this!

RESEPTI: Nuhanenän kasvissosekeitto

Nyt on flunssakausi taas meneillään ja yhdellä sun toisella nokka vuotaa ja kurkku on karhea. Tämä keitto tuo helpotusta ja monesti vanhanajan konstit, mausteet ja yrtit voittaa nykyajan Finrexinit mennen tullen, niin maussa kuin tehossakin.

Keitot ovat helppoja ja nopeita tehdä ja tämäkin ruoka sopii koko perheelle, kunhan jättää kaikista tujuimmat mausteet pois, jos on kovin pienet suut syömässä 😊

kasvissosekeitto

NUHANENÄN KASVISSOSEKEITTO (saa syödä ilman nuhaakin!):

5 porkkanaa
1,5 bataattia
1 suippopaprika
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
pieni pala inkivääriä
2 dl kookosmaitoa
vettä
voita freesaamiseen
mausteina kurkuma, suola, mustapippuri

Lisää halutessasi chiliä tai cayennepippuria tuomaan vielä lisäpotkua!

– Pilko ja freesaa kasvikset voissa, laita mausteet ja freesaa vielä hetki, lisää nesteet niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät, keitä kypsiksi ja soseuta blenderissä
– Päälle kurpitsansiemeniä, vastajauhettua pellavansiemenrouhetta ja lehtipersiljaa

Maukkaita hetkiä syksyyn! 😊

-Heli

4 Resepti: Liian hyvä kesäkurpitsa-lanttupeltileipä!

Meidän on ilo esitellä teille pitkäaikainen jatkotiimiläisemme Heli, joka on tunnettu tiimimme Jamie Oliverina - hänellä on takataskussa toinen toistaan mielettömämpiä (ja terveellisiä) reseptejä! Heli tulee jatkossa jakamaan reseptejään myös täällä LIFW blogissa, jotta tekin pääsisitte nauttimaan!

Moikka LIFW-blogin lukijat!

Olen yksi tiimiläisistä joille terveellinen ruoka on sydämen asia ja suuri intohimo. Haluan auttaa myös muita tekemään viisaampia valintoja ja tulen jatkossa jakamaan teille reseptejäni jotka eivät sisällä gluteenia tai valkoista sokeria.

Olen tähän asti jakanut reseptejäni vain nettihaasteessa ja jatkoryhmässä, mutta nyt tuli pyyntö, että saisiko niitä vielä laajemmin ihmisten luettavaksi. Olen onnellinen jos reseptieni myötä yksikin ihminen alkaa syömään terveellisemmin ja saa kipinän valmistaa itse enemmän ruokaa!

Ensimmäisenä jaan teille onnistumiseni parin viikon takaa. Viikonloppuaamuisin itse kaipaan usein leipää, munia tulee syötyä viikolla niin monessa muodossa että viikonloppuina kaipaan vaihtelua ja eihän tuoretta leipää voita mikään! Ystävältäni sain jätti-ison kesäkurpitsan ja mietin mitä siitä voisi taikoa, siitä syntyi tämä liian hyvä kesäkurpitsa-lanttupeltileipä.

Joillakin lanttu voi aiheuttaa närästystä, jos tiedät, että lanttu ei sovi sinulle, voit korvata sen vaikka porkkanalla.

 

lanttuleipa%cc%88-blogi

 

LIIAN HYVÄ KESÄKURPITSA-LANTTUPELTILEIPÄ

1 lanttu keitettynä ja soseutettuna (3 dl sosetta)
2 dl kesäkurpitsaraastetta hyvin puristeltuna kuivaksi
1 muna
4 dl mantelijauhetta
4 rkl Pofiber perunakuitua
1,5 tl puhdistamon psylliumia
Ripaus merisuolaa
Oliiviöljyä loraus
Voisulaa voiteluun

 • Pilko ja keitä lantut, lorauta lanttujen sekaan oliiviöljyä ja blendaa soseeksi tai soseuta sauvasekoittimella
 • Raasta ja puristele kesäkurpitsasta ylimääräinen neste pois ja lisää muna, psyllium ja pofiber, anna hetken olla että psyllium turpoaa. Lisää lanttusose ja mantelijauhot, levitä pellille ja paista 200 asteessa n. 10 min.
 • Sulata voita (n. 50 g) ja voitele leipä ja laita vielä uuniin n. 5-10 min kunnes on saanut kauniin värin pintaan
 • Nauti lämpöisenä luomuvoin kera!

 

Herkullisin terveisin,

Heli 😊

 

1 2 3 6

 ILMAINEN NETTIKOULUTUS: 3 Suurinta virhettä miksi laihdutusyrityksesi epäonnistuvat kun lähtökohtana on TODELLINEN rapakunto ja koet ettei kehosi kestä hirmurääkin aloittamista?

x
x
x